ההפגנות נגד השחיתות

אנשים • כניסות

"בזכות ההפגנות - התקפלו מחוק ההמלצות"

רפי קרצ'מר (42). קריית אונו
סמנכ"ל שיווק בחברת סטארט אפ. נשוי + 2.

"באתי לראשונה ביוני לפתח תקווה. המטרה הראשונית היתה הגנה על חופש הביטוי כי בהפגנה קודמת המשטרה ביצעה מעצרים שרירותיים של מפגינים. עצרו אז כ-20 מפגינים. מאז המשכתי להגיע לסירוגין להפגנות בפתח תקוה. לפעמים לבד ולפעמים עם חברים או משפחה.

האם ההגעה להפגנות מדי שבוע משנה משהו בעיניך או שזו רק תראפיה עצמית של המפגינים?

רפי: "זו גם תראפיה אבל זה לא נגמר שם. אני חושב שמחאה יוצרת שינוי. אנחנו רואים שינוי בשיח הציבורי. העובדה שמגיעים אזרחים באופן קבוע ומביעים דעה נגד שחיתות שלטונית היא דבר חשוב. 

"אין לי ספק שההפגנות האלו מחזקות את המוסדות הדמוקרטיים. הן מבטאות את העובדה שישראל היא מדינה דמוקרטית. רואים את זה מאוד יפה דרך העובדה שאנשים באים להפגנות הללו עם הילדים. הם מעלים תמונות מההפגנה לפייסבוק עם הילדים. הם עושים זאת תחת הכותרת: 'באנו לעשות לילדים שיעור בדמוקרטיה'".

הרב שרלו נואם בהפגנה בתל אביב, הערבמוטי מילרוד

היכן אתה רואה את ההשפעה של הפגנות המחאה?

"עובדה שהיתה התקפלות מהחוק למניעת פרסום המלצות המשטרה שיזמו דוד ביטן ודודי אמסלם". 

האם עדיף לדעתך המון הפגנות קטנות בערי השדה או הפגנות גדולות בתל אביב?

"המספרים עצמם לא חשובים כל כך. זה לא משנה עם הגיעו 10,000 או 8,000. העובדה שיש התארגות ספונטנית של אזרחים מראה שהמסר של המחאה מחלחל. אנשים רוצים להביע את דעתם.

"זה נכון שלהפגנות בתל אביב יש יותר השפעה. להפגנות בפתח תקוה הגיעו צוותי טלוויזיה רק לעתים נדירות. אולי פעם או פעמיים. ברגע שעברו לתל אביב כל התקשורת הגיעה. להפגנות גדולות בתל אביב יש יותר השפעה. מצד שני, ההפגנות הקטנות מאפשרות לאנשים בכל הארץ, גם כאלה שרחוקים מתל אביב, להביע את דעתם.