Re: מזכ"ל התנועה בפגישה חשובה עם מנכ"ל רמ"י. נשים מעורבות ברשויות המקומיות. ומה הקשר בין אחשוורוש לילדי פלמחים? כל זאת ועוד בניזולטר

ספרייה • 4/3/2018 כניסות


בתאריך 4 במרץ 2018 08:31,‏ "דוברות התנועה הקיבוצית" <dover@kibbutz.org.il> כתב:

 04/03/2018

לחצו כאן לצפייה בעמוד זה בדפדפן

עליית מדרגה בשיח שבין רשות מקרקעי ישראל לראשי ההתיישבות

ראש מרכז המועצות האזוריות עמיר ריטוב, מנהל רשות מקרקעי ישראל עדיאל שמרון ומזכ״ל התנועה הקיבוצית ניר מאיר נפגשו השבוע כדי לחזק את הקשר בין הגופים השונים. ריטוב ומאיר: "המרחב הכפרי מכיר בצורך בקרקעות לפתרון מצוקת הדיור ומבקש לצמצם את השימוש בכלי הותמ"ל למינון ההכרחי"
מימין: מנהל רמ"י עדיאל שמרון צילום: דנה בר און, משמאל: מזכ"ל התנועה, ניר מאיר צילום: שגיא בן יצחק

פגישה לקחו חלק בכירים בארגונים, בהם יאיר פינס, המשנה למנהל רשות מקרקעי ישראל, עו"ד מניה לייקין היועצת המשפטית של הרשות וד"ר מוטי דלג'ו, יו"ר ועדת הקרקעות במרכז המועצות האזוריות,. מאיר צור, מזכ"ל תנועת המושבים, לא יכול היה להשתתף בפגישה אך היה שותף לארגונה ולסיכומה.

מנהל רשות מקרקעי ישראל, עדיאל שמרון: "רשות מקרקעי ישראל מיישמת את מדיניות ממשלת ישראל ומועצת מקרקעי ישראל בקשר עם ניהול הקרקע החקלאית במדינה. הרשות היא שומרת הסף של הקרקעות בארץ. אנו מכירים בתרומה של ההתיישבות לשמירה על הקרקעות החקלאיות והשטחים הפתוחים עוד בטרם קום המדינה ועד היום. נמשיך לקדם פתרונות להגדלת ההיצע של יחידות דיור במשק תוך התייחסות לצרכי הקהלים השונים".

יו"ר מרכז המועצות האזוריות, עמיר ריטוב ומזכ״ל התנועה הקיבוצית, ניר מאיר: "המרחב הכפרי מכיר בצורך בקרקעות לפתרון מצוקת הדיור ומבקש לצמצם את השימוש בכלי הותמ"ל למינון ההכרחי ובשיתוף ההתיישבות ובפיזור בכל הארץ".

המשתתפים הסכימו כי ככל שישנן מחלוקות בשאלת המדיניות הרי שאלו מייצגות עמדות שונות ובכל מקרה אינן אישיות.
ראשי הארגונים אשר לקחו חלק בפגישה, סיכמו לשים מאחוריהם את המחלוקות ואת ההתבטאויות שבאו בעקבותיהן ולהתמקד בשיח משותף וצופה פני עתיד.

עוד לפני הפגישה מרובת המשתתפים נפגש מזכ"ל התנועה הקיבוצית עם שמרון על מנת ליישר את ההדורים ברמה האישית.
מזכ"ל התנועה הקיבוצית אמר לאחר הפגישה: "אנחנו משנים גישה, אנחנו חוזרים להיאבק, אבל לא ברמה הפרסונלית. המאבק יתרכז בצמצום הנזק המוכח כיום והצפוי בעתיד מתוכנית הוותמ"לים ההרסנית. את זה אנחנו כבר עושים עם תנועות ההתיישבות הנוספות, מרכז המועצות האזוריות וגופים נוספים. בנוסף, אנחנו לא נוותר לרמ"י בסוגיה הרת גורל– לא נסכים לקביעה כי קיבוץ מתחדש שלא ישייך דירות, לא יוכל לבנות.

מאיר הוסיף כי "צוות הקרקעות התנועתי ימשיך להתמודד ולדרוש משמרון ואנשי רמ"י כולם לקדם תהליכי בניה בקיבוצים בשלוש חלופות השיוך הקיימות: 751 1528 (חלקת המגורים) וחלופת האגודה, זאת על פי החלטת כל קיבוץ. בהקשר לחלופת האגודה אנו במגעים עם אנשי רמ"י מתוך מגמה שתשמר רוחה של חלופת האגודה, למרות המגבלות שמנסים להכניס בה".

מאיר הוסיף כי מתקיימת הדברות מתמדת על הפרמטרים של הסדר הביניים.


המשרד לשוויון חברתי יתקצב בכ-3.5 מיליון ש"ח את פרויקט תל"מ לשילוב צעירים יוצאי אתיופיה

השרה לשוויון חברתי, ח"כ גילה גמליאל: "מקומם הטבעי של מיזמים כמו תל"מ, המחוללים צמיחה ומעניקים ארגז כלים למוביליות חברתית הוא במשרד לשוויון חברתי. כך מצמצמים פערים חברתיים, כך מקדמים שוויון חברתי אמתי. גאה על הפרויקט החשוב הזה, אשר יעניק לצעירים יוצאי אתיופיה שאינם עולים חדשים הזדמנות של ממש לחולל בחייהם, כלכלית וחברתית. 

בטקס חגיגי, בו השתתפו ראשי תכנית תל"מ מטעם התנועה הקיבוצית, מנהל התכנית איציק שפרן והרכזת הפדגוגית יעל בזנר, הודיעה השבוע השרה לשוויון חברתי ח"כ גילה גמליאל כי המשרד לשוויון חברתי יפרוס חסותו על פרויקט לשילוב צעירים יוצאי אתיופיה שאינם עולים חדשים בחברה ובכלכלה (תל"מ) שמובילה התנועה הקיבוצית. במסגרת זו, יתקצב המשרד את הפרויקט בשנה וחצי הקרובות בכ-3.5 מיליון ₪, כאשר התנועה הקיבוצית משלימה חצי מיליון ₪ נוספים לסבסוד מגורים, מזון ושירותי משרד לפרויקט. נוכח זאת, תוארך תקופת ההכשרה מ12 חודשים שנהגו עד כה ל16 חודשים, וסך המשתתפים בה יעלה ב-15 אחוזים.   
תכנית תל"מ (תעסוקה, לימודים ומגורים), המופעלת על ידי התנועה הקיבוצית, משמשת מנוף לשילובם של צעירים ממוצא אתיופי בחברה הישראלית, תוך מתן דגש על העצמתם האישית והתעסוקתית. התכנית מתקיימת כיום בשישה עשר קיבוצים ברחבי הארץ, התקבלו אליה צעירים וצעירות יוצאי אתיופיה שאינם עולים חדשים והם בוגרי צבא או שירות לאומי בגילאים 20-25, חסרי תעודת בגרות מלאה או בעלי תעודת בגרות מלאה עם ממוצע לימודים נמוך ובעלי מוטיבציה לחולל שינוי בחייהם. 
במסגרת התכנית, החניכים מקבלים את הכלים להשתלב בעבודה הן בתקופת שהותם בקיבוץ והן לאחר סיום התכנית. המשתתפים נוטלים חלק פעיל בחיי הקהילה בקיבוץ, רוכשים ניסיון תעסוקתי (תמורת שכר מינימום וזכויות סוציאליות), עוברים קורס מקצועי או משפרים בגרויות, משתתפים בתכנית כישורי חיים ולוקחים חלק בסמינר שנתי ארצי בנושאי תעסוקה והשתלבות בחברה.


כניסת נשים לתפקידי מפתח בשלטון המקומי – מהפכה למען כולנו!

הילית בן צבי, מנהלת היחידה לשוויון מגדרי בתנועה הקיבוצית, תנועת המושבים ובמרכז המועצות, בטור מיוחד לרגל יום האישה הבינלאומי, מבקשת להאיר את האתגר הבא בכל הקשור לנראות הציבורית ומזכירה: "ייצוג נשי חסר אינו גזרת גורל ואסור להשלים עם מצב שכזה"

מימין: רותם שטיינר יוסף (חוף כרמל), אושרת גני גונן (דר' השרון), לימור רגב (יזרעאל),  רותם ידלין (גזר), הילית בן צבי (היחידה לקידום נשים), גלית שאול (עמק חפר), תמר רחמים (שפיר), עפרה ברק (עמק חפר). למטה: שני חיימי אלדן (עמותת כ"ן), עו"ד מרב ניב (התנועה הקיבוצית), נורית ברקאי (מועמדת בבחירות קודמות במטה אשר)

חרף מרכזיותו של השלטון המקומי בחיי אזרחיות ואזרחי ישראל וחשיבותו הרבה לעיצוב פני החברה, שיעורן של נשים במוסדות השלטון המקומי נמוך ביותר ולא השתנה עם השנים. כך, כיום, מתוך 257 ראשי רשויות המכהנים בישראל, רק שש הן נשים, שיעור של כ-2% בלבד. שיעור נמוך של נשים מאפיין גם את שאר התפקידים הבכירים בשלטון המקומי, כאשר נשים מהוות רק 13% מכלל חברי מליאת המועצה בערי ישראל. כמו כן, ב- 98 יישובים אין כיום כל ייצוג לנשים. למותר לציין, כי ייצוג נמוך זה של נשים במוסדותיו הנבחרים של השלטון מקומי, רחוק מלשקף את שיעורן באוכלוסייה, ואין חולק כי לא חסרות נשים המוכשרות וראויות לכהן כנבחרות ציבור ולהוביל את העשייה הציבורית ברשויות המקומיות.

לצערנו, הדברים נכונים גם לגבי המועצות האזוריות בישראל: על פי נתונים עדכניים שאספנו במועצות האזוריות, קיימת ירידה במספר הנשים במליאות המועצות השונות. ממוצע ייצוג הנשים במועצות האזוריות עומד על 12.6%, וכמעט באף מועצה אינו עולה על 33% למעט שלוש מועצות בלבד, מתוך 54 המועצות הקיימות (בעשר רשויות אין כלל נשים במליאה, ובעוד 17 יש בין אישה אחת לשתיים נשים בלבד במליאה. ככלל, המצב דומה גם ברמת הישוב, ייצוגן של נשים במרבית הועדים המקומיים והאגודות החקלאיות, נמוך באופן משמעותי ביחס לגברים.

בכדי לשנות מצב זה, מתקיימת מזה כארבע שנים עבודה רציפה של עמותת כ"ן – "כח נשים" עם היחידה לשוויון מגדרי בתנועה הקיבוצית, במושבים ובמועצות האזוריות, במטרה להביא עוד נשים 'לשבת מסביב לשולחן' במרחבים הציבוריים של הישובים והמועצות האזוריות. עבודה זו נושאת פרי ומורגשת כעת, כאשר בחלק מהמועצות האזורית, ישנה התעוררות של נשים הבוחנות את האפשרות להתמודד.

במסגרת זו, יזמנו במשותף יום עיון למתמודדות לראשות מועצה אזורית. יום העיון התקיים השבוע (יום שני) בקיבוץ גבעת חיים מאוחד. המטרות המרכזיות של יום העיון היו יצירת נטוורקינג רלוונטי – היכרות וחיבורים עם עמיתות ועם מקורות תמיכה נוספים, מתן ידע בתחום התמודדות ובחירות במועצות אזוריות, וקבלת השראה מנשים ש'עושות את זה'.


ראש מועצת אשכול: "נתבע את חברות הסלולר על בעיות הקליטה באזור"

כבר שבוע שביישובי וקיבוצי עוטף עזה סובלים מקשיי קליטה קשים ברשתות הסלולר. ראש המועצה: "סיכון של ממש במוכנות שלנו לחירום על רקע המציאות הבטחונית המעורערת באזור". משרד התקשורת: "המשרד פעל, ביחד עם גורמים נוספים, לאיתור מקור ההפרעה אשר זוהתה מכוון דרום ופועל מול הגורמים המתאימים להפסקתה".
 

בשבוע האחרון חווים תושבי עוטף עזה והאזרחים הנמצאים באזור מתקלות קשות החוזרות ונשנות בקליטת רשתות הסלולר של כל חברות התקשורת.

ראש המועצה האזורית אשכול, גד ירקוני: "זה יותר משבוע שכולנו סובלים משיבושים בלתי נסבלים במערכת הסלולארית. לא יכולים להוציא ולקבל שיחת והודעות. אני מודע לפגיעה בשגרת החיים ובעסקים ופועל מול הגורמים הרלוונטיים לטיפול בבעיה. מקור השיבושים הוא כתוצאה מפעילות ביטחונית מעבר לגבול (במצרים) ואינם בשליטה ישראלית. אני נמצא בקשר יומיומי בנושא עם אלוף הפיקוד, לשכת שר הביטחון ומשרד התקשורת וכולם חסרי אונים אל מול התקלה. המצב בלתי נסבל מבחינתנו ולכן עירבנו את הייעוץ המשפטי של המועצה להכנת תביעה ייצוגית בשם התושבים והעסקים באשכול נגד חברות הסלולאר משרדי התקשורת והביטחון".

תושבת באחד מקיבוצי המועצה מוסיפה: "הטלפון הנייד הוא כלי עבודה ותקשורת של כל ישראלי, לפעמים קצת יותר מידי. לא כל שכן בישובי עוטף עזה שהטלפון הנייד משמש אותנו גם להעברת הודעות בחירום ולצערנו חווינו כמה ימים כאלה בתקופה האחרונה. חוץ מזה זה כמובן פוגע בעבודה היומיומית של כל אחת ואחד מאתנו ובתקשורת השוטפת שיש לכל אזרח עם הסביבה שלו".

ממשרד התקשורת נמסר: "החל מיום רביעי (בשבוע שעבר) ולסירוגין, נקלטות הפרעות המשפיעות על כלל חברות הסלולאר וכתוצאה מכך נתקלים משתמשים רבים בבעיות שירות באיזורים שונים בארץ ובעיקר בדרומה. מתחילתו של האירוע המשרד פעל, ביחד עם גורמים נוספים, לאיתור מקור ההפרעה אשר זוהתה מכוון דרום ופועל מול הגורמים המתאימים להפסקתה".


תמונת השבוע -
פורים שמח, מבדח ומשמין לכולם!

"...עַל כֵּן הַיְּהוּדִים הַפְּרָזִים הַיֹּשְׁבִים בְּעָרֵי הַפְּרָזוֹת, עֹשִׂים אֵת יוֹם אַרְבָּעָה עָשָׂר לְחֹדֶשׁ אֲדָר שִׂמְחָה וּמִשְׁתֶּה וְיוֹם טוֹב וּמִשְׁלֹחַ מָנוֹת אִישׁ לְרֵעֵהוּ. וַיִּכְתֹּב מָרְדֳּכַי אֶת הַדְּבָרִים הָאֵלֶּה, וַיִּשְׁלַח סְפָרִים אֶל כָּל הַיְּהוּדִים אֲשֶׁר בְּכָל מְדִינוֹת הַמֶּלֶךְ אֲחַשְׁוֵרוֹשׁ הַקְּרוֹבִים וְהָרְחוֹקִים...."  (מוך מגילת אסתר)

אנחנו לא יודעים אם קיבוץ פלמחים היה חלק ממדינות המלך הידוע, אבל זה לא הפריע לילדי גנון שקמה וגן חרוב בקיבוץ לחלק משלוחי מנות מתוקים לוותיקי הקיבוץ מלאים בכל טוב והרבה הערכה. 

פורים שמח!


מכינת "רעות" למנהיגות ישראלית-
הצטרפו גם אתם!

אגף צעירים ומעורבות בחברה של התנועה הקיבוצית ותנועת "החלוץ" מזמינים אתכם לקחת חלק במכינת "רעות" למנהיגות ישראלית- מכינה קדם צבאית חצי שנתית חדשה.
חזון המכינה הוא צמצום פערים בחברה הישראלית, מפגש אנושי חוצה מגזרים, מעמדות, גאוגרפיה ועדות, ויצירת מנהיגות צעירה מאחדת וערכית.

התכנית כוללת: מתן כלים לחיים הבוגרים, חוויית קבוצה משמעותית, הכשרה למנהיגות, הכנה לשירות הצבאי, עידוד שירות משמעותי ויציאה לתפקידי פיקוד וקצונה, מעורבות והתנדבות בקהילה, עבודה משותפת בחקלאות, למידה מעמיקה על החברה הישראלית, גיבוש זהות יהודית-ציונית, הכרת וידיעת הארץ.

התכנית נמשכת 6 חודשים, מספטמבר עד פברואר. בוגרי התכנית מתגייסים במרץ. התכנית אינה דורשת דחיית שירות ואינה פוגעת במחזורי הגיוס של הצבא, זאת על מנת לאפשר לחניכים להתגייס בשנת הגיוס המקורית שלהם ללא צורך בדחיית שירות ארוכת טווח.
במכינה זוכים לחיים משותפים עם חברות וחברים צעירים מכל קשת החברה הישראלית: בנים ובנות, ותיקים ועולים, בוגרי מסגרות חינוך מגוונות, עירוניים, קיבוצניקים, מושבניקים, בקיצור- צעירים מכל רחבי המדינה.

מזמינים אתכם, בוגרי י"ב, להשתתף בחוויה מעמיקה ומשמעותית לפני הגיוס, מתוך שאיפה ליצור שינוי משמעותי בחיים ובחברה הישראלית. מזמינים אתכם לעבור תהליך של גיבוש זהות ותפיסת עולם, לרכוש כלים לשירות משמעותי בצבא ולחיים בוגרים עצמאיים, ולגלות שאתם מסוגלים לעמוד בכל מטרה ואתגר שתציבו לעצמכם! 

ליצירת קשר גיל קדוש, רכזת גיוס - 050-9125080


כנס "המשתלה" מרץ 2018 - כנס הצגת חברות חדשות לשותפויות קיבוצים

ב14 במרץ, יום ד', במתחם "גרנות" בעמק חפר, יתקיים כנס חשיפת חברות לקיבוצים להשקעה וליצירת שיתופי פעולה במסגרת "המשתלה" מבית קרן קמ"ע של התנועה הקיבוצית. ממלאי התפקידים בקיבוצים מוזמנים לבוא לשמוע, להכיר את הנעשה בימים אלו בתחומי החדשנות והסטרט-אפ וליצור הזדמנויות עסקיות לקיבוצים

"המשתלה" קמה על מנת לסייע לקיבוצים להכיר מקרוב את החברות הצומחות במדינה והנמצאות בחזית הטכנולוגיות המגוונות ביותר, לסייע לקיבוצים להיכנס לשותפויות איתן ע"י השקעה ולפתח רגל כלכלית תעשייתית טכנולוגית וצומחת, לצד התעשייה המסורתית והחקלאות.

"המשתלה" מעודדת קיבוצים להיפתח לתעשיות ההייטק המובילות, מאתרת חברות מתאימות לקיבוצים, מסייעת בחיבורים, מעודדת ותומכת בהחלטתם להשקיע ע"י מימון משלים להפחתת סיכוני הקיבוץ המשקיע. עד כה סייעה ליותר מ-20 קיבוצים להתחבר לחברות סטארטאפ טכנולוגיות ולהשקיע בהן.

בין החברות שיוצגו בכנס: 

  • צמח תרביות רקמה- מבית היוצר של משקי עמק הירדן, מתחום החקלאות והטיפוח: מובילה בישראל בפיתוח תרביות רקמה לתמרים, ומפתחת תרביות רקמה לגידולים נוספים. יצואנית למדינות באפריקה ובאמריקה הדרומית.
  • קנדו Kando- מתחום איכות הסביבה הדיגיטלית: פתחה ומוכרת מערכות חישה פנימיות במערכת הביוב לאיכות שפכים המוזרמים בצנרת העירונית את המט"ש. מאתרת ומתריעה על כל סוגי הזיהומים החריגים. מערכות מותקנות בערים גדולות בישראל, ובמספר ערים באירופה.
  • גורדיאן סרג'יקל Gordian Surgical- מתחום המכשור הרפואי בניתוחים- פיתחה מכשיר המסייע למנתחים לתפור בקלות את החתכים הזעירים המבוצעים במסגרת ניתוחים לפרוסקופיים. המכשיר המאפשר סגירה יעילה, מהירה ופשוטה של החתך הפנימי לאחר הוצאת המכשור, תוך שליטה מלאה למנתח.
  • חרגול פודטק- מתחום גידול והפקת חלבונים מהחי (חרקים) - פיתחה שיטה לייצור המוני של חגבים למאכל, שמשמשים כמקור חליפי וזמין לחלבון, וכן ליסודות תזונתיים חשובים נוספים כמו ברזל, אבץ ואומגה 3 ו-6. לחגבים יש שוק ענק במרכז אמריקה, אפריקה והמזרח הרחוק, שמוערך ביותר ממיליארד בני אדם, שצורכים חרקים אלו על בסיס קבוע. 

ההשתתפות הינה ללא תשלום, בהרשמה מראש.


המחאה נגד השחיתות עולה מדרגה - בואו להפגין בעפולה!

למאות המפגינים המתכנסים בכיכר העצמאות בעפולה בכל מוצ"ש מגיעה השבת תגבורת מטעם התנועה לאיכות השלטון, אשר פעילה לאורך כל השנה במגוון פעילויות  לביעור השחיתות השלטונית.

הבמה הניידת של התנועה ופעיליה מגיעים במוצ"ש הקרוב לכיכר העצמאות לחזק ותגבר את ציבור המפגינים הנאמנים ובמסגרת זו יישאו דברים האלוף במיל. מנדי אור, אליעד שרגא – מנכ"ל התנועה לאיכות השלטון ונואמים נוספים מיישובי העמק והסביבה.

התנועה הקיבוצית קוראת לכל חבריה להצטרף לאירוע זה ולהביע את מחאתם כנגד התופעות המאיימות על הדמוקרטיה ולחזק את מערכת החוק במלחמתה בשחיתות. 


בתל"מ מגלים את-יופיה ומשמעותה של התרבות האתיופית

בסוף השבוע שעבר, התקיים בקיבוץ ברעם אירוע יוצא דופן, ביוזמת משתתפי תוכנית תל"מ בקיבוץ ובנוכחות משפחותיהם

תכנית תל"מ, המופעלת על ידי התנועה הקיבוצית מעל עשרים שנה, מיועדת להעניק לצעירים ישראלים בני העדה האתיופית מסגרת של מגורים ותעסוקה בקיבוץ, כשנה עד שנתיים לאחר שחרורם מצה"ל או משירות לאומי.
במהלך שהותם בקיבוץ, הם משלימים ומשפרים בגרויות, מכינים עצמם ללימודים אקדמאים ורוכשים מקצוע. כל זאת לצד תוכניות העשרה, הכוללות בין השאר השתתפות בקורס כישורי חיים. עם סיום התכנית, יוצאים אותם צעירים לדרכם כשבתרמילם הכלים להשתלב בחברה הישראלית, כבעלי יכולת התפרנסות עצמאית, וכן יכולות למעורבות ותרומה לחברה.

ההפנינג אותו ארגנו משתתפי התכנית בברעם, כלל שעת סיפור מומחזת לכל המשפחה, בעקבות ספר הילדים "אברה המסע אל הציור", פתיחת תערוכת צילומים של משה דרס– בוגר התכנית אשר התקבל לחברות בקיבוץ לפני כחצי שנה -  בעקבות מסע שורשים שלו לאתיופיה, מפגש עם משתתפי התכנית הנוכחים, ארוחת ערב אתיופית שהוכנה בסיוע משפחות התל"מיסיטים,  ולבסוף, מופע סטנד-אפ "מבוסס על סיפור אמיתי" - המופע של הסטנדאפיסט בן העדה, שלמה 'בייבי-בייבי' שמואל שהינו מופע אותנטי המציג נקודת מבט קומית על החיים בארץ בתור אתיופי ובכלל.

בהפנינג על חלקיו השונים לקחו חלק כל חברי ברעם מצעיר הילדים ועד הוותיקים ביותר. האירוע לכל אורכו התאפיין באווירה חגיגית, מרגשת ומעצימה לכל הלוקחים בו חלק. גם מי שלא יודעים את רזי השפה העברית או האמהרית יכלו לחוש את האנרגיות הטובות שעטפו את קיבוץ ברעם במהלכו.


אדום עולה זה מטה אשר!

בואו לעודד את המעופפים מבית היוצר הקיבוצי-צפוני מול הצהובים מתל-אביב

ביום שלישי הקרוב - 6/3/2018 יתקיים משחק גמר גביע המדינה בכדורעף בין הפועל מטה אשר עכו ומכבי ת"א. המשחק יתקיים בהיכל הספורט רוממה חיפה בשעה 20:30. 
הנהלת הפועל מטה-אשר תעמיד לטובת האוהדים המסורים הסעה, ומעט אנרגיה לעידוד בדמות - סנדוויץ' וטרופית בעלות מסובסדת של 20 ש"ח. 
אוטובוס אחד יוצא מאילון, אדמית,כברי בית העמק יסעור ואוטובוס שני עובר על כביש החוף. שעות ופרטים נוספים יינתנו בהמשך בהתאם לנרשמים להסעות

הנהלת הקבוצה מבקשים בכל לשון של בקשה מהאוהדים הרבים להגיע בהסעות ולא ברכבים פרטיים וזאת מחוסר במקומות חניה במקום האירוע

לפרטים נוספים ובכל שאלה ניתן לפנות לרכז הקבוצה מתן בפלאפון 0503714034
בואו בהמוניכם!


'עסק קיבוצי'​ - עסקים קטנים שהוקמו ביוזמה מקומית והפעם... "ידיד אדריכלות" מקיבוץ גבעת עוז

צילום: Philipp Moro‎‏

"ידיד אדריכלות" - בניה פרטית (שיפוצים/ תוספות בניה/ בנייה חדשה) בישובים כפריים בכלל ובקיבוצים בפרט

מיכאל ידיד, נשוי ואב ל 4 ילדים, חי בגבעת עוז בעמק יזרעאל ועוסק באדריכלות ואמנות. בוגר המרכז האקדמי ויצ"ו חיפה (2003) ובעל תואר B.s.c באדריכלות.

מזמין אתכם לתהליך משותף, לאחר שנים רבות של ניסיון בבניה פרטית ומתוך רצון לתת שירות אדריכלי מעולה ללקוחות הפרטיים. שירות שנותן תשומת לב רבה לתכנון אדריכלי אישי, הייחודי לכל משפחה.

​תכנון בהיבט אדריכלי - תכנון המודע לאקלים הים תיכוני. ניצול נכון של תאורה טבעית, אוורור טבעי, הגנה סולרית המאפשרת חימום וקירור פסיביים, פיתוח הסביבה והנוף והעמדת הבית על המגרש בהתייחסותו לתנאים הטופוגרפיים. תכנון בהיבט משפחתי - נזהה את החוויות המשפחתיות אותם תרצו לחזק, נתבונן באורח חייכם בכדי לייצר מקום לכל הרצונות והחלומות המגדירים מבחינתכם בית ומשפחה. הפרוגרמה התכנונית תתורגם לסקיצות ולמודל תלת-ממדי בהם נבחן, בין היתר, האם התכנון מייצר תנועה נכונה בין החללים בבית, אסתטיקה, הרמוניה צורנית ושפה אדריכלית.

כל אחד לפי חלומו, לפי יכולתו ובהתאם לנתונים הקיימים בביתו וביישובו, מוזמנים ליצור קשר!
אימייל: michael.yedid@gmail.com
טל': 54-563-4356‏0


יש לכם סיפור מעניין? רוצים לספר על המתרחש בקיבוצכם? להתלונן? לייעץ? לשבח?! כתבו לנו.
 
...